top of page

INTRODUKTION TILL AXEL OCH BANDET

FLYTTFÅGLARNA

Axel Sondén - sång, gitarr & komposition

Arvid Sondén - kontrabas

Emma Engström - piano

Guro Kvifte Nesheim - fiol & hardingfela

Simon Jakobsson - munspel

Thomas Eriksson - mandolin & cittern

Emil Blommé - slagverk

HISTORIEN OM BANDET

Axel Sondén & Flyttfåglarna skapades i Göteborg för fyra år sedan. Sedan dess har de spelat på bland annat flera av landets största visfestivaler. De släpper sin andra skiva i februari 2017 och har ingen avsikt att sakta ner på resan mot ny publik och nya musikaliska uttryckssätt.

Axel Sondén är sångaren, frontfiguren och låtförfattaren. Han har skrivit låtar sedan barnsben, men utbildade sig för 10 år sedan på Visskolan i Västervik, där skrivandet tog fart på riktigt. Han har även studerat folkmusik på Gotlands Folkhögskola. Idag arbetar han som sjuksköterska parallellt med musiken. Texterna hämtar intryck från möten under hans resor till bland annat Botswana och Indien, samtidigt som de även kan bestå av vardagsbetraktelser från hemstaden Göteborg. 

Axel Sondén & Flyttfåglarna är unika på många sätt. Deras egenskapade genre – Visfolkpopfusion, har visat sig vara svår att motstå för de flesta. Flyttfåglarna består av nyskapande folkmusiker som har liknats vid ett göteborgskt E-Street Band. Till deras svängande stråkar, trumpinnar och plektrum bjuder nutids-estradören Axel Sondén in publiken på en resa. Resan går via indiska bakgårdar, gryningar över Kalahari, oväntade möten på spårvagnar, till bussresor mot Saturnus. Vart resan sedan slutar är det ingen som vet före konserten är över. Det här gängets liveframträdanden gör det svårt att undgå att le brett, känna pulsen gunga och även tänka en och annan värdefull tanke på färden.

TIDIGARE SPELNINGAR

Under uppdatering, kommer snart!

BILDGALLERI

Axel
Axel logga
Axel
Axel Sondén och Flyttfåglarna
Guro
Arvid
Axel
Axel
Emil
Thomas
Simon
Axel Sondén och flyttfåglarna
Emma
Axel
Simon
  • Facebook - White Circle
  • YouTube - White Circle
  • Instagram - White Circle
Bildgalleri
Tidigare spelningar
bottom of page